חומוס עדשים כתומות
אכילת חומוס, במיוחד אם נוגב עם פיתה או שתיים, גורמת לנו להרגיש נפיחות, כבדות ורצון ללכת לישון. הסיבה היא כי החלבון בחומוס נחשב כקשה לעיכול, והגוף משקיע הרבה אנרגיה, דם ואנזימים כדי לפרקו.
אם רוצים להקל על הגוף ולתת לחיך את תחושת החומוס ללא תופעות הלוואי, כדאי להמיר את החומוס בעדשים כתומות שקלות יותר לבישול ועיכול.
- מבשלים כוס עדשים כתומות עם 2 כוסות מים.
- מסננים את המים
- מוסיפים מלח
- טחנים במג’מיקס את העדשים יחד עם מיץ לימון מלימון אחד
- מוסיפים 2 שיני שום (אם אוהבים)
- מוסיפים 5 כפות טחינה גולמית- עדיף משומשום מלא
- אם אוהבים יותר דליל, פשוט להוסיף מים
- ממשיכים לטחון עד למרקם של “חומוס”
- מקררים ומנגבים עם ירקות חתוכים.